زنان با حجاب برتر خود به همه عرصه ها ورود پیدا می کنند

زهرا افشار گفت: حجاب و عفاف نه تنها مانع از حضور زن در عرصه های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیست، بلکه زن می تواند با حجاب برتر در تمام عرصه ها و حوادث سیاسی ورود پیدا کرده و از ارزش های دینی خود دفاع کند.

زهرا افشار، مدیر مدرسه علمیه حضرت رقیه(س)، در گفت وگو با ایکنا از خراسان رضوی، در خصوص خطبه فدکیه حضرت زهرا(س)، اظهار کرد: ابتدا یک نکته را در خصوص نحوه ورود حضرت زهرا(س) به مسجد در شرایطی که خطبه تاریخی فدکیه را ایراد کردند، مطرح می کنم که برای همه بانوان راه گشاست.

وی ادامه داد: در منابع معتبر نحوه ورود حضرت به مسجد اینگونه تعبیر شده است: «لَاثَتْ خِمَارَهَا عَلَی رَأْسِهَا وَ اشْتَمَلَتْ بجِلْبَابهَا»، «خمار» نوعی روسری که علاوه بر پوشاندن سر و گردن، با زوان تا روی دست نیز گرفته می شود و «جلباب» حجابی شبیه چادرهای عربی است، لذا از این نحوه پوشش این پیام را می یابیم که حجاب و عفاف نه تنها مانع از حضور زن در عرصه های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیست، بلکه زن می تواند با حجاب برتر به همه عرصه ها ورود پیدا کرده و از ارزش های دینی خود دفاع کند.

مدیر مدرسه علمیه حضرت رقیه(س) تصریح کرد: اسلام با نقش اجتماعی زنان مخالف نیست. نمونه اش این است که حضرت زهرا (س) در مسجد با خطبه خوانی خود، از حقوق خود دفاع کرد. نحوه حضور ایشان در جامعه الگوی مناسبی برای ماست. حضرت زهرا(س) شخصیتی است که امیرالمؤمنین علی(ع) و اهل بیت(ع) به وجود ایشان افتخار می کرد. همه ما می دانیم که موضوع فدک تنها بهانه ای برای بیان حقایق بود.

افشار بیان کرد: حضرت زهرا(س) برای مطرح کردن مسئله فدک به مسجد رفت، در حالی که می توانست به سادگی بگوید که حق را به من دهید، اما این مبحث یک بهانه بود. به همین جهت، حضرت خطبه ای مفصل در مورد آثار اعمال ایراد فرمود. در این خطبه به بیست مورد از آثار اعمال اشاره و بسیار کارشناسانه توضیح داده شده است. در این تبیین به تاثیر ایمان، نماز و جهاد و سایر اعمال دینی پرداخته شده که مطابق با آیات قرآن است.

وی گفت: براساس خطبه فدکیه، حضرت زهرا(س) به ما می آموزد که دوری از قرآن، عامل بدبختی است و در این بخش خطاب به مهاجران، انصار و اهل سقیفه سخن می گوید که چرا قرآن را پشت سر گذاشتید که اگر قرآن را در مقابل خود و به عنوان داور قرار می دادید، آیا اجازه آزار اهل بیت پیامبر(ص) را به خود می دادید؟ در ادامه با بیان ویژگی های قرآن، تأکید می کند که آیات قرآن شفاف و واضح است و باید در آن تدبر کرد. ایشان پس از بیان ویژگی های قرآن، به آثار ایمان و سایر اعمال اشاره کرده و می فرمایند که نماز، زکات، ایمان و جهاد هرکدام آثار خاص خود را دارد. براساس بیانات حضرت زهرا(س)، خداوند، ایمان را به عنوان عاملی برای تطهیر از شرک قرار داده است. در واقع، حضرت در این خطبه می فرمایند که ایمان مانند آب، نجاست و شرک را از وجود انسان پاک می کند.

مدیر مدرسه علمیه حضرت رقیه(س) با اشاره به اینکه خطبه فدکیه باعث شیعه شدن بسیاری از بزرگان اهل سنت بوده است، افزود: آموزه های حضرت زهرا (س) نظیر حیا، عفاف تبیین و نقش زن در اجتماع به وضوح در خطبه فدکیه به وضوح متجلی است و حضورشان با حجاب در مسجد، الگوئی برای ما است که اسلام به نقش اجتماعی زنان بها می دهد و با بی حیایی مخالف است.

انتهای پیام

نظرات

captcha